Sari la conținut

feeder.ro BTLT: Cinema CAPITOL la Someș Delivery 2017, Cluj

feeder.ro BTLT: Cinema CAPITOL la Someș Delivery 2017, Cluj

Între 17-18 iunie 2017 am participat la a treia ediție Someș Delivery, pe segmentul de râu cuprins între Podul Garibaldi și Podul Zburător, în Cluj, prezentând proiectul “hub cultural Cinema / Teatrul de vară CAPITOL”, o instalație și cinematograf în aer liber care testează posibile utilizări cotidiene și culturale ale spațiului public, pentru a iniția procese participative de place-making.

 

📍Cinema Capitol la Someș Delivery #screening #somesdelivery #cluj #romania #saveorcancel #capitol #cinema #travel #openair #festival #happy

A post shared by CAPITOL Cinema / Theatre (@teatrul_de_vara_capitol) on

Zona de relaxare și cinematograf în aer liber, Cinema Capitol, integrează malul nordic al Someșului și reinterpretează spațiul public, explorând legături între film📽, natură🌱 și oraș🏛. Ideea are un caracter temporar, este adaptabilă și replicabilă, reprezentând un model care poate fi repetat la diferite dimensiuni, inclus în trasee, sau re-asamblat în altă zonă a Someșului.

someș delivery 2017

Am ajuns în Cluj Vineri, după un lung și relaxant drum cu trenul, și ne-am bucurat să îi cunoaștem pe organizatori și participanți. 👷🏼‍♀️🙌🏻👩🏻‍🎨 Someș Delivery activează râul cu o serie de concerte, evenimente și intervenții, proiecte în care se poate interacționa direct cu apa.

Voluntarii, organizatorii și participanții au început să transforme spațiul public de pe malurile Someșului încă de la începutul săptămânii, sub privirile curioase ale trecătorilor. Imaginile lui Alex Iacob, dar și social updates ale participanților și vizitatorilor ne introduc în atmosfera veselă și dinamică de la Someș Delivery 2017.

Sâmbătă, cu ajutorul simpaticilor voluntari, organizatori și echipei Cinemobil, am instalat cinematograful în aer liber. Vremea: 💨🌦capricioasă. Am căutat soluții, pe lângă umbrelele de soare prevăzute, și am aflat că cinematografele în aer liber din Marea Britanie, foarte populare vara, amână filmele la ora de începere a proiecției, așteptând schimbări meteo în orice moment. De altfel, ploile de vară sunt amuzante sub o pelerină sau sub un pavilion.

Am instalat ecranul, un pavilion și generatorul, și am explorat instalațiile produse de-a lungul râului.

Someș Delivery 2017

Între timp, pe la ora 16:30 💨 și pavilionul Capitol au intrat în conflict. 🙃

Experiența Cristinei Lilienfeld cu Teatrul de vara Capitol / despre Up Stairs 

Cu ajutorul organizatorilor Someș Delivery, evenimentul se mută în prietenosul Cotton Club Cluj. Programul de proiecții a început la 21:10 cu scurtmetrajul Up Stairs, de Alina Ușurelu și Irina Marinescu, și a continuat cu video feeder.ro @ Street Delivery București 2017; video hub cultural Cinema / Teatrul de vară Capitol; documentarul Auto-Ceva (2009, Germania / România) de Felix Grimm și filmul The Social Life of Small Urban Spaces (1988, Statele Unite) de William H. Whyte.

În grădina clubului Cotton, dj set-ul Groove Salad a animat audiența și nimeni nu a mai ținut cont de 💧.

 

Someș Expres #print #somesdelivery #festival #romania #cluj #fun #news

A post shared by CAPITOL Cinema / Theatre (@teatrul_de_vara_capitol) on


Duminică am plecat într-o expediție interesantă, care a dezvăluit o mulțime de povești despre Someșcâteva publicate în gazeta Someș Expres. 💙

 

Ready. Set. GO - Capitol Grădina Cinema la Someș Delivery 2017 #cinema #capitol #placemaking #city #cluj #film #river #festival

A post shared by CAPITOL Cinema / Theatre (@teatrul_de_vara_capitol) on

După 🌇, pe malul nordic al Someșului, într-un cadru natural idilic, am văzut scurtmetrajul Up Stairs, de Alina Ușurelu și Irina Marinescu; Street Delivery București | feeder.ro (2017);  hub cultural Cinema / Teatrul de vară Capitol | feeder.ro (2017); 38 de Teatre din București | feeder.ro (2017); 41 de Cinematografe din București | feeder.ro (2017); Bulevardul Elisabeta - Bulevardul Cinematografelor din București | feeder.ro (2017); documentarul Auto-Ceva (2009, Germania / România) de Felix Grimm, filmul The Social Life of Small Urban Spaces (1988, Statele Unite) de William H. Whyte, scurtmetrajul René (2008, Elveția) de Tobias Nölle și scurtmetraj Voyage dans la Lune (1902, Franța) de Georges Méliès.

Mai multe fotografii de la Someș Delivery, realizate de Vlad Cupșa, Dana Tole și Antonio Bumb von Jersichmarkt: ziua 1 | ziua 2.

♒︎ Someș Delivery 2017. Imaginăm Someșul Viitorului ♒︎

text de Cristina Popa și Andrei Racovițan

http://somesdelivery.ro/2017/06/09/cinemateatrul-de-vara-capitol-pe-somes-interviu/

Această instalație Save or Cancel este o parte din campania “hub cultural Cinema / Teatrul de vară Capitol”, un proiect multianual co-finanțat de AFCN, realizată cu susținerea Someș Delivery.

Parteneri: ArCubCNDBTeatrul MicCinema MarconiCarol 53, Monumente Uitate / Asociația ARCHÉ
Parteneri media: Zeppelin, IQads, Smark, Art7Iqool, Assamblage, Citatepedia, wordstylist.ro, feeder.ro, anyplace.ro

Parteneri, parteneri media

Alte articole din campanie:
CAPITOL Grădina Cinema la Someș Delivery 2017
38 de teatre din București
BTLT: Reactivarea patrimoniului: provocări și beneficii @ CNDB
OPEN CALL DESIGN – Shape the future of CAPITOL
22 de clădiri reabilitate care pun în valoare patrimoniul din România
despre feeder.ro și regenerare urbană prin artă – un interviu IQads cu Save or Cancel
Capitol Cinema / Summer Theatre history and future 1912 – 1920
41 de foste și actuale cinematografe în București
Cinema / Teatrul de vară CAPITOL 2017-2018