Sari la conținut

2018 23-26 August Instalația Cinema / Teatrul de vară CAPITOL @ Amural [A4]

Capitol Fluid Amural

Expoziția Capitol
23 – 26 August, Cinema Popular

Expoziția Capitol prezintă acțiunile și produsele din cadrul campaniei pentru reactivarea Cinema / Teatrul de vară CAPITOL, fotografii și lucrări realizate împreună cu artiștii implicați și publicul proiectului, alături de materiale de arhivă.

Capitol Talks
26 August, 20:30 – 21:00, Cinema Popular

Ne face plăcere să vă invităm la Capitol Talks, o discuție informală despre nevoile și oportunitățile actuale ale clădirilor de patrimoniu. Anticipând întâlnirea de Duminică, am pregătit un chestionar despre Brașov, timp liber, patrimoniu, Cinema Popular și Capitol, pe care vă invităm să-l completați, aici.
Ne-am propus ca, prin această nouă întâlnire, să descoperim modele de bună practică și experiențe particulare, specifice fiecărui caz. Înțelegerea beneficiilor reabilitării este, în anumite cazuri, deficitară. Factorii de decizie – autorități naționale sau locale, proprietari, etc., fără a avea o perspectivă amplă, sunt descurajați de aspectul precar, superficial, al clădirilor propuse pentru reabilitare. Utilizarea adaptabilă, racordată la nevoile actuale, poate răspunde acestor dificultăți într-un mod sustenabil. Integrarea activă a patrimoniului prin conversie este tratată ca oportunitate, nu doar de ordin funcțional, cât și de ordin cultural, cu repercursiuni în toate aspectele vieții publice, dar și în trările interioare ale unei societăți.
Nevoia acută de spații dedicate culturii este accentuată de închiderea unui număr mare de spații culturale, în special cinematografe, teatre și galerii de artă, ca urmare a legii 282/2015.

Live performance #FLUID (Paul Dunca și Alex Bălă)
26 August, 21:00 – 22:00, Scena Popular

Te invităm la un traseu muzical și performativ, creat și interpretat de #FLUID. Vom asculta producții noi și vom experimenta energia efervescentă a celor doi artiști pe scena Popular.

#FLUID este colaborarea dintre Paul Dunca(performer, coregraf, dramaturg) și Alex Bălă (muzician), autorii performance-ului The Stage is Yours, o incursiune în istoria spațiului scenic bucureștean, vizând în special povestea Teatrului de vară și Cinematografului Capitol, interpretat în 2016 și 2017, pe strada Constantin Mille, în fața Teatrului de vară. Piesa care a dat numele performance-ului, The Stage is Yours, poate fi ascultată exclusiv pe electronicbeats.ro, chiar aici.