Sari la conținut

Instalația câștigătoare a Open call pentru CAPITOL

Augmented Space Agency winner open call capitol II

Câștigătorii apelului deschis pentru CAPITOL

 

În data de 14 August, Save or Cancel a lansat două noi apeluri deschise, căutând să reîncarce memoria colectivă cu noi instanțe din viața ansamblului de monumente CAPITOL.

Primul apel deschis, cu tema „Exerciții de memorie colectivă: cum interacționăm cu patrimoniul?„, a pornit în căutarea unui semnal urban, o lucrare realizată sau aproape gata, care investighează procesele memoriei colective. Publicul și juriul au ales unanim instalația video interactivă propusă de Ciprian Făcăeru, Dan Făcăeru / Augmented Space Agency, intitulată Capitol Continuum, pe care sperăm să o explorăm pe 15 Septembrie, în fața Teatrului de vară CAPITOL, alături de un performance #FLUIDThe Stage is Yours, inspirat de istoria grădinii de vară.

 

Capitol Continuum – visual interactive intervention
Ciprian Făcăeru, Dan Făcăeru / Augmented Space Agency

 

Exploratori ai frontierelor digitale, Augmented Space Agency depășește barierele dintre spațiile fizice și cele digitale cu ajutorul mediului AR. Concentrați pe  platforme mobile, ca viitor driver al mediilor digitale, creează noi tipuri de experiențe și produse cu o gamă largă de aplicabilități. Principalul lor focus este mediul augmented și pe tehnologiile conexe. Ei dezvoltă pipelines de producție inovatoare pentru a crea un conținut dedicat mai bun și experiențe AR, MR, XR & VR, menținând un flux de lucru eficient și adaptabil.

Descarcă aplicația și îndreaptă camera telefonului către lucrările lui Pisica Pătrată.

 

 

🔺📷Apelul deschis 2 rămâne deschis până în data de 7 Septembrie.

 

Află mai multe despre ansamblul de monumente Cinema / Teatrul de vară CAPITOL și campania de sensibilizare, aici.

 

Această acțiune este organizată de Save or Cancel, prin feeder.ro, și face parte din programul cultural multianual “hub cultural Cinema / Teatrul de vară CAPITOL”, co-finanțat de AFCN. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Acest proiect cultural este co-finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB.

 

Organizator: Save or Cancel
Parteneri: AFCN, ArCub, PMB, CNDBTeatrul MicCinema Marconi, RADEFCarol 53, Monumente Uitate / Asociația ARCHÉ
Parteneri media: ZeppelinIQadsSmark, Iqool, Assamblage, Citatepedia, wordstylist.ro, feeder.ro,  anyplace.ro, Art7Arte și meserii

Design: Acme Industries
Text: Cristina Popa (random) și Andrei Racovițan (ubic)

 

Despre Save or Cancel

Din 2008, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.

 

Exit mobile version