Skip to content

BTLT CAPITOL @ Romanian Design Week & Creative Quarter Design Festival

BTLT CAPITOL @ Romanian Design Week & Creative Quarter Design Festival

BTLT CAPITOL @ Romanian Design Week & Creative Quarter Design Festival

În luna mai, proiectul CAPITOL a fost prezentat în două evenimente care sărbătoresc inovația și efervescența creativă contemporană – cea de-a șaptea ediție a Romanian Design Week și Creative Quarter Design Festival, primul mare festival al Cartierului Creativ.

Bookletul Cinema / Teatrul de vară CAPITOL #03 a fost selectat în categoria Graphic Design a expoziției centrale a RDW, care a reprezentat, ca în fiecare an, o excelentă oportunitate de networking și schimb de idei între artiști, ilustratori, designeri, makers, meșteșugari și alți creativi activi în domeniile conexe. Am discutat cu Andrei Borțun, CEO The Institute, și cu designeri locali și ne-am bucurat că atmosfera devine din ce în ce mai familiară, cu fiecare ediție, și pentru vizitatori. Dintre cei cu care ne-am intersectat în clădirea BCR din Piața Universității, gazda evenimentului, am avut plăcuta surpriză să întâlnim cunoscători și susținători ai campaniei CAPITOL. De asemenea, participanții au răsfoit bookletul pentru a afla mai multe despre ansamblul monumentelor, un rezumat al studiilor istorice și o recapitulare a activităților și evenimentelor care, în ultimii 10 ani, urmăresc să reactiveze memoria colectivă și să reintegreze CAPITOL în circuitul public.

Reamintim că expoziția RDW a fost și una dintre opririle principale în tururile de street art Un-hidden Bucharest incluse în programul Creative Quarter Design Festival (despre primul tur v-am povestit aici). În plus, bookletul este disponibil în magazinul online pentru a-l adăuga în colecția personală și poate fi parcurs, totodată, în varianta digitală, aici.

Expoziția a fost pentru prima dată prezentată în cadrul Madrid Design Festival 2019, la inițiativa The Institute și ICR – Institutul Cultural Român, și a transpus imaginea unui București vibrant, creativ, ancorat în prezent, unde spiritul antreprenorial este tot mai puternic reprezentat. Cu această ocazie, campania de awareness CAPITOL și harta Un-hidden Bucharest au ajuns să fie cunoscute publicului internațional la renumitul festival din capitala Spaniei, despre care puteți citi mai multe aici.

Situat în centrul orașului București, ansamblul de monumente istorice Cinema CAPITOL (B-II-m-B-18683) și Teatrul de vară CAPITOL (B-II-m-B-19202) ocupă parcela dintre Bd. Elisabeta 36 și Str. Constantin Mille 13.

În 2017-2018, Save or Cancel a propus o campanie de conștientizare și sensibilizare față de patrimoniul cultural național, cu aplicație pe Cinema / Teatrul de vară Capitol, relevând potențialul economic, social și educațional al tuturor spațiilor culturale abandonate din România, prin implicarea artiștilor și comunității locale în cadrul unor proiecte trans-sectoriale, multidisciplinare, colaborative.

Citiți mai multe despre istoricul CAPITOL și planuri viitoare. Detalii și noutăți despre proiect pot fi urmărite aici.

Proiectul cultural este co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre Save or Cancel
Din 2008, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.

Text de Emilia Cazan

Foto  © feeder.roPetre Ghiocel (VJ VLC)

Exit mobile version