Sari la conținut

feeder.ro BTLT: #FLUID / The Stage is Yours performance & OPEN CALL Winner @ CAPITOL

BTLT: #FLUID / The Stage is Yours performance & OPEN CALL Winner @ CAPITOL

 

În seara de vineri, 15 Septembrie, ne-am strâns în număr mare în fața Teatrului de vară CAPITOL pentru a participa la a treia punere în scenă a performance-ului The Stage is Yours, un traseu muzical și performativ, creat și interpretat de #FLUID, în jurul istoriei spațiului scenic bucureștean, vizând cu preponderență povestea Teatrului de vară și Cinematografului Capitol. Colaborarea dintre Paul Dunca (performer, coregraf, dramaturg) și Alex Bălă (muzician), materializată prin #FLUID, a dat naștere unui queer act bucureștean care folosește sunetul, muzica și microfonul ca arme împotriva neutralității civice. 

Performance-ul The Stage is Yours a avut loc prima dată în August 2016 tot în fața Teatrului de vară, ca mai apoi să încheie conferința “Reactivarea Patrimoniului: Provocări și Beneficii”, organizată de Save or Cancel și găzduită de Centrul Naţional al Dansului Bucureşti în Mai 2017. 

Ca de fiecare dată, acest performance-manifest a avut ca scop reactivarea memoriei colective printr-un itinerariu muzical despre istoria Teatrului de vară Capitol. Microfonul și conceptul de story-telling au fost uneltele de care s-au folosit cei de la #FLUID iar rezultatul a fost un queer act memorabil compus din 9 melodii și un bis la cererea publicului, separate de scurte informații și curiozități despre Teatrul de vară Capitol, povestite de Paul Dunca. 

Tot vineri a avut loc și inaugurarea celui de-al doilea semnal urban din cadrul campaniei, instalația artistică câștigătoare a apelului deschis 1 din New open calls for CAPITOL. Capitol Continuum este o intervenție artistică digitală site-specific augmented reality pe fațada Teatrului de vară Capitol, creată de Augmented Space Agency. Proiectul evidențiază existența trans-mediatică, în spațiul fizic și în spațiul virtual, a monumentului arhitectural. Procesul creativ a presupus digitalizarea Teatrului de Vară Capitol cu ajutorul unor tehnici de scanare 3D. Astfel, instalând aplicația Capitol Continuum, veți putea vedea dincolo de fațada Teatrului de vară Capitol.

 

“Pun la cale împreună cu Alex Bălă un itinerar muzical despre povestea locației Teatrului de Vară Capitol folosind microfonul și convenția de story telling. Cred că această campanie e foarte necesară pentru conștientizarea valorii acestui spațiu. Lipsa spațiilor e una dintre problemele reale cu care comunitatea artistică se confruntă momentan.” – feeder insider w/ Paul Dunca

 
Această acțiune este organizată de Save or Cancel, prin feeder.ro, și face parte din programul cultural multianual “hub cultural Cinema / Teatrul de vară CAPITOL”, co-finanțat de AFCN. Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

Acest proiect cultural este co-finanțat în cadrul Programului cultural București Oraș participativ de către Primăria Municipiului București prin Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti ARCUB.

Organizator: Save or Cancel
Parteneri: AFCN, ArCub, PMB, CNDB, Teatrul Mic, Cinema Marconi, RADEF, Carol 53, Monumente Uitate / Asociația ARCHÉ
Parteneri media: Zeppelin, IQads, Smark, Iqool, Assamblage, Citatepedia, wordstylist.ro, feeder.ro, anyplace.ro, Art7, Arte și meserii, Plaja de Carte, Someș Delivery, Dizainăr

Design: Acme Industries
Foto: Alex Iacob
Text: Cristina Popa (random) și Andrei Racovițan (ubic)

Exit mobile version