Sari la conținut

The CAPITOL booklet | Graphic Design | Romanian Design Week 2019

The CAPITOL booklet | Graphic Design | Romanian Design Week 2019

The CAPITOL booklet #03 | Graphic Design | Romanian Design Week 2019

Cea de-a șaptea ediție a Romanian Design Week, eveniment multidisciplinar dedicat industriilor creative locale, are loc între 17 și 26 mai.

Expoziția centrală RDW se desfășoară în clădirea BCR din Piața Universității, București, și prezintă cele mai bune lucrări de design de produs, design grafic, fashion, arhitectură și arhitectură de interior din ultimul an, selectate dintr-un număr record de peste 500 de proiecte înscrise în urma call-ului organizat la începutul anului.

Printre proiectele selectate se numără harta Un-hidden Bucharest II, în secțiunea Multidisciplinar și bookletul Cinema / Teatrul de vară CAPITOL #03, în secțiunea Graphic Design, ambele produse de Save or Cancel.

Produsă de Save or Cancel, Capitol booklet #03 prezintă informații despre ansamblul monumentelor, un rezumat al studiilor istorice și o recapitulare a activităților și evenimentelor care, în ultimii 10 ani, urmăresc să reactiveze memoria colectivă și să reintegreze CAPITOL în circuitul public.

Bookletul poate fi achiziționat din magazinul platformei feeder.ro. Varianta digitală este disponibilă gratuit aici:

Publicat de: Save or Cancel © 2018-2019, București
Concept: Cristina Popa, Andrei Racovițan
Design: Paramon Ditu | Acme Industries
Fotografie: Save or Cancel, feeder.ro, Cristian Vasile, VJ VLC, Ștefan Tuchilă, Dincolo de fațade, Future Shorts, Alex Iacob „Reptilianul”, Ciprian Rășoiu, Nicolae Nenciulescu archive, Willy Pragher.

Situat în centrul orașului București, ansamblul de monumente istorice Cinema CAPITOL (B-II-m-B-18683) și Teatrul de vară CAPITOL (B-II-m-B-19202) ocupă parcela dintre Bd. Elisabeta 36 și Str. Constantin Mille 13.

În 2017-2018, Save or Cancel a propus o campanie de conștientizare și sensibilizare față de patrimoniul cultural național, cu aplicație pe Cinema / Teatrul de vară Capitol, relevând potențialul economic, social și educațional al tuturor spațiilor culturale abandonate din România, prin implicarea artiștilor și comunității locale în cadrul unor proiecte trans-sectoriale, multidisciplinare, colaborative.

Citiți mai multe despre istoricul CAPITOL și planuri viitoare. Detalii și noutăți despre proiect pot fi urmărite aici.

Proiectul cultural este co-finanțat de către Administrația Fondului Cultural Național. Programul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele programului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

Despre Save or Cancel
Din 2008, Save or Cancel este un mediu de comunicare și propagare a artelor și culturii, promovând și facilitând rolul acestora în societatea contemporană.
Programele multidisciplinare auto-inițiate de Save or Cancel au ca scop identificarea oportunităților sustenabile și adaptabile de (re)valorizare a existentului prin proiecte de arhitectură, culturale și editoriale.
Exit mobile version