Sari la conținut

Participare Save or Cancel x feeder.ro x Lente la Noaptea Albă a Galeriilor 2017

Participare Save or Cancel x feeder.ro x Lente la Noaptea Albă a Galeriilor 2017

6 Octombrie 2017

 

Save or Cancel, prin intermediul feeder.ro, Cinema / Teatrul de vară și Lente participă la NAG – Noaptea Albă a Galeriilor 2017. Dacă plimbarea vă aduce pe Constantin Mille 13, vizitați Teatrul de Vară CAPITOL pentru a vedea cea mai recentă instalație Pisica Pătrată pentru spațiul public și pentru a experimenta instalația artistică AR creată Augmented Space Agency, Capitol Continuum. La Lente, pe Dionisie Lupu 78 și vedeți lucrările de la KITRA, Pisica Pătrată, Aitch, Saddo, Pren, Irlo, Cutărică, Ada Mușat, Praf de Cretă, Livia & Reg create în seria „Pictăm Pereți” și noul semnal urban constând dintr-un perete ilustrat și serigrafiat de Sorina Vazelina cu Primitiv Print și un totem de Pisica Pătrată. Viitorul Centru Național al Dansului București, Sala Omnia, este invadat de personajele desenate de Skinny Bunny.

 

Pisica Pătrată – Semnal urban @ Teatrul de vară CAPITOL

Alexandru Ciubotariu aka Pisica Pătrată este unul dintre cei mai apreciați ilustratori și muraliști din Romania, dar și fondatorul Muzeului Benzii Desenate. Lucrează constant, desenează pisici pătrate și acceptă tot felul de provocări. Lucrările sale street-art semnalează locuri uitate și inspiră dialog.

Pisica Pătrată ajută Teatrul de vară Capitol să participe la viața orașului. La invitația Save or Cancel, el a ilustrat “spiritul locului” în 2009 și 2016, pisica verde care interacționează cu trecătorii de pe Constantin Mille.

Anul acesta, noua intervenție artistică Pisica Pătrată pe fațada teatrului re-utilizează sistemul existent de afișaj pentru reclame și cele două vitrine, care au înlocuit statuile originale, anticipând momentul când animalele urbane se vor amuza în grădina teatrului de vară. Noul semnal urban de pe str. Constantin Mille nr. 13 se distinge în frontul continuu, atrăgând privirea către clădire, lucrarea din 2016 și textul manifest, parte din intervenție.

Strada: Constantin Mille 13
Program: non stop
event

 

Capitol Continuum – Intervenție artistică digitală @ Teatrul de vară CAPITOL

Recent a avut loc inaugurarea celui de-al doilea semnal urban din cadrul campaniei Cinema / Teatrul de vară CAPITOL, instalația artistică câștigătoare a apelului deschis New open calls for CAPITOL. Capitol Continuum este o intervenție artistică digitală site-specific augmented reality pe fațada Teatrului de Vară Capitol, creată de Augmented Space Agency. Proiectul evidențiază existența trans-mediatică, în spațiul fizic și în spațiul virtual, a monumentului arhitectural. Procesul creativ a presupus digitalizarea Teatrului de Vară Capitol cu ajutorul unor tehnici de scanare 3D. Astfel, instalând aplicația Capitol Continuum, veți putea vedea dincolo de fațada Teatrului de vară Capitol (download from google play).

Strada: Constantin Mille 13
Program: non stop
event

 

Pictăm Pereți la Lente x feeder.ro

Lente deschide sufrageria urbană din Dionisie Lupu 78, fostă ambasadă, traseului curios al celor ce se vor alătura unei noi ediții a Nopții Albe a Galeriilor.

Credem că identitatea unui loc este dată de urmele lăsate de oamenii care trec pe acolo. Personalitatea unui loc nu este întreagă fără amprenta subiectivă a celor care îndrăznesc să îi treacă pragul, lăsând o parte din ei acolo. Ecourile gândurilor, emoțiilor ne obligă să nu fim indiferenți la spațiul în care ne mișcăm. Cum altfel să îți mobilezi locul în care trăiești dacă nu cu oameni faini, culoare, formă, sunet.

Ne-am bucurat să ne putem face din casă, acasă, alături de Kitră, IrloPisica PătratăLivia & Reg, Saddo & Pren, Cutărică, Aitch, Ada Mușat, Praf de cretă.

Strada: Dionisie Lupu 78
Program: 12:00 – 02:00
fb event

 

 

Un-hidden Bucharest: Pisica Pătrată, Sorina și Primitiv Print instalație la Lente Lupu

Ilustrațiile realizate de Sorina Vazelina și serigrafia Primitiv Print extind universul Lente, alăturându-se obiectului misterios Pisica Patrata, produs cu atenție de Câtpece. Intervențiile distincte ale celor doi artiști generează, prin dialogul cu trecătorii și mediul construit, un nou scenariu pentru spațiul public.

”Nu știu de ce, dar mâzgălesc de când mă știu, pe cărți, pe bănci, pentru prieteni, pentru cursuri, pentru clienți, pentru că nu găsesc vreun alt refugiu.” – feeder insider w/ Sorina Vazelina

Strada: Dionisie Lupu 78
Program: 12:00 – 02:00
fb event

 

 

Un-hidden Bucharest: Skinny Bunny instalație la Sala Omnia

Mary Stroe scenograf, ilustrator și designer aka Skinny Bunny, câștigătoarea OPEN CALL Un-hidden Bucharest, a propus decorarea fațadei cu desene și bannere care conțin mișcări de dans și imagini inspirate din trecutul Sălii Omnia, dar și picturi pe geamurile clădirii.

Inspirată de trecutul enigmatic al clădirii și viitorul în mișcare, Skinny Bunny a vizitat periodic spațiul, timp de o lună, în care a documentat fotografic tot procesul de realizare a instalației cât și lucrurile interesante care apar în acest univers.  👩🏻‍🎨

Deși nu face parte din traseul oficial NAG, când sunteți prin zonă chiar vă recomandăm să faceți un detour.

Strada: Popișteanu 1
Program: non-stop
fb event

 

Exit mobile version